Jaaha.. Milloinkahan olin tätä ennen viimeeksi kisannut piirinmestis agikisoissa???? Tuo shelam Hermannin keinu + kontaktiesteongelma kiusasi meitä ainakin kolmen vuoden ajan ( eli H ei mennyt kisatilanteessa kontaktiesteelle, harjoituksissa meni). Tämän vuoden keväällä alkoi jostain syystä vain mennä hyvin myös virallisissa kilpailuissa ja pari 0-tulostakin on kirjattu kilpailukirjaan. Hermanni on nyt 7,5 vuotta ja aivan super ihana agikoira . Joten uskalsin lähteä LPR:n PM kilpailuun!

Tuomarin oli Mika Moilanen. Eka rata oli agirata, josta tuli minikoirakoille kaikkiaan 10 0-tulosta; seuraavalle radalle lähdettiin sitten käänteisessä järjestyksessä eli agiradan voittaja viimeisenä. Näin kilpailun jännitys todella säilyi!!

Agiradan alku oli kuin tehty H:lle ja minulle - suora lähtö: aita, rengas ja puomi. Pääsin ottamaan H:n vastaan puomille ja ehdin varmistamaan alastulokontaktin. (Olen huomannut ,että jos olen puomilla jäljessä, H loikkaa komeasti alas puomilta. ) . Sen jälkeen oli tiukkoja mutkia ja suoria putkia! Vain viimeisellä putkella ohjaukseni "herpaantui" hetkeksi ja näen edelleenkin silmissäni, kun H on tullut ulos putkesta ja odottaa käskyä - minne nyt???? Ja minä vaan odotan pussin vieressä!!! No siitäkin sitten selvittiin, mutta tuo hetki todennäköisesti maksoi meille agisertin  . Hermanni teki 0-tuloksen, aika - 6,23 ja sij. 4./33. A-sertti hävittiin 0,92 sekunnilla....

Sitten alkoi parin tunnin mittainen jännittäminen, ennen kuin finaali hypäri alkoi.  Lähdin H:n kanssa siis neljänneksi viimeisenä. Hypärillä oli tosi mielenkiintoinen kohta, muurin jälkeen oli kolme aitaa, jotka kaikki kierretiin takaa. Ja kun ohjaaja oli myöhässä,  niin  hylkyjä tuli paljon. Kuin ihmeenkaupalla selvitin H:n kanssa tuon kohdan yhdellä kiellolla (tuli yhden aidan ohi). Tulos 5 (-1.05) sij. 12/33.

Yhteistuloksissa "putosimme" kuudenneksi...mutta vasta myöhemmin tajusin, miten hyvin meillä meni. Näin hyvää tulosta en saanut koskaan auspai Sastan kanssa PM -kisoissa ja H:n kanssa tulokset ovat olleet hylkyjä!

Amorosan Hermanni Kymenkennelpiirinmestaruus  yksilökisassa: tulos 5 (-7,28) sij. 6./33

Ennen piirimestiksissä kävin kummankin koiran kanssa LAU:n agiepiksissä 12.9. Hermanni teki hylyn, mutta Pipsalle samalta radalta tulos! 5 ja sijoitus 5. eli vain yksi rima putosi. Pii käyttäytyy tuolla Lau:n hallissa eritavalla kuin ulkona. P ilmeisesti hieman varoo keinonurmea eikä ala riehumaan samalla tavalla kuin hiekkakentällä. Hieman harmitti, kun en ilmoittanut Piitä Lau:n lauantain kisoihin 17.9. Ne olivat olleet myös hallissa sisällä eikä ulkona. Piin sisko Ansa oli kisannut hiemosti maxiykkösten radalla: 0-tulos ja taisi olla sillä 2. Onnea!

Tässä vielä muuta Hermannin kuva, jotka on otettu AgiKotkien kisoissa elokuussa. Kuvaaja: Martta Ala-Krekola.