Elokuu on hujahtanut melkein ohi ja hyvin pitkälti vapaa-aika on mennyt agilityn merkeissä! Treenejä tuli vedettyä mölli/ 1- luokan koirakoille 3 kertaa, omien  koirien kanssa treenailtu yli 10 kertaa hyppytekniikkatreeneistä aina ratatreeneihin, möllikisoja 2 kertaa ja Hermanni kanssa kerran pyörähdettiin virallisissakin.

Oreniuksen Juhan tuli kouluttamaan meidän omalle kentälle 13.-14.8. Olin koulutuksessa Pipsan kanssa. Lauantaina tuntui, että olin ilmoittautunut väärän koiran kanssa koulutukseen, mutta sunnuntaina kaikki oli toisin. Eka päivänä Piin kanssa ei oikein päästy eteenpäin, Pii ryntäili, ei osannut jarruttaa, napsi narua minun kädestä hieman liian korkealta (AUTS!) ja koko homma tuntui tahmealta.

Illalla etsin vanhan videokamerani, herätteilin sen akun henkiin ja otin kameran  mukaan sunnuntain treeneihin. Ja päivä oli tosi antoisa! Pii kesti paikallaan lähdössä , osasi kiertää  aidan ja vältti putkiansan, kun vain ohjasin sitä oikein. Treeniajastamme hioimme noin 20 min viiden esteen slalomsarjaan, jossa kaikkien aitojen välistä koira piti vetää. Ja minun liike oli aina väärään suuntaan . Vasta kun seurakaverin tuli seisomaan taakseni, niin osasin liikkua oikeaan suuntaan ja Pii meni aivan oikein. Seuraavalla viikolla kävin kentällä kolme kertaa kokeilemassa samaa harkkaa: keskiviikkona seurakaverin kokeili Pipsan kanssa tuota harkkaa ja voi miten kauniisti Pii meni - taisi olla "vieraskoreutta" mukana, mutta silti. Se oli upeaa katsottavaa. Viimein seuraavana lauantaina sain itsekin Piin toimimaan samoin; käskytysäänensävyyn pitää todella kiinnittää huomiota, etten kiihdytä koiraa liikaa.

LPR:ssa käytiin epävirallisissa agikisoissa 16.8. Radat olivat mölleille ja kilpailijoille, joten kummankin koiran kanssa menin vain yhden radan. Hermanni kanssa tuli hylky; ohjausvirhe :(  Samalta radalta tuli Piille 10: yksi kielto putkelta ja yksi rima alas, sijoitusta en tiedä. Radan alku meni hienosti, tiukka käännös kepeille kahden aidan jälkeen onnistui loistavasti! Olin kuin puulla päähän lyöty; miten Pii menikin niin hyvin .

No maanpinta kutsui takaisin viikon päästä keskiviikkona. Treeniratana oli sama episkisojen rata, ja nyt ei mikään sujunut - rimat alas, mieletöntä vouhkaamista ja riehumista, PÖH! Seuraavana päivänä 25.8. olikin sitten oman seuran möllikisat, vähän hirvitti, mitä tapahtuu. Omissa kisoissa radat olivat mölleille, 1 -luokkalaisille ja 2-3 lk.  Piin kanssa kisasin kaksi rataa ja Hermanninn kanssa yhden.

1-luokan rata ei ollut ihan helppo: takakiertoja pari kappaletta. Mutta nyt meni taas hyvin, vähän liiankin hyvin, sillä pysähdyin itsekin ihmettelemään, miten Pii nyt noin menee -ja olin myöhässä, joten yksi rima tuli alas. Muuten suoritimme (tuomarin mielestä) radan puhtaasti, aika - 4, 96 ja sijoitus 1. !!!!!   Ja maxiykkös koiria oli 6-7.  2-3- lk radalta Hermannille taas HYL ohjausvirheen vuoksi ja samassa kohdassa myös Piille hylky. Tosin Piin toinen rata olikin taas tuttua kiihtymistä ja rimoja tippui ainakin 4! Mutta yksikään maxikoira ei saanut radalta tulosta!

Hermannin kanssa kävin vielä 21.8. Kotkassa Agikotkien virallisissa kisoissa. Tuomarin oli Anne Viitanen. Eka agirata meni aluksi hyvin, H veti keinun vauhdilla,mutta sitten puomilta tuli kielto ja lopulta väärä este eli HYL. Sain kuulla radan jälkeen, että Hermanni tömäytti keinun aika rajusti maahan ja se varmaan vaikutti puomille menoon. No sitten taas tuli vanha tuttu pelko; H ei mene kontaktiesteille, voi ei! Toiselle agiradalle tavoitteenani oli vain, että kontaktiesteet onnistuvat: ensi A - se meni, sitten puomi - sekin meni, ja viimeeksi keinu! Siinä se seisoi aivan kammottavana minun mielestäni, mutta H vain meni . Kun tulimme maaliin, meitä onniteltiin - olimme tehneet puhtaan radan! Tulos 0, aika - 0,44 ja sijoitus 6./22. JEEEEE!!                                                                           No hypärillä sitten minä taas mokasin, ihan kuin en ennen olisi agilitya harrastanut! Mutta hyvä reissu kaikenkaikkiaan.

Tässä kuussa on vielä yhdet epäviralliset agikisat ja ensi kuussa onkin sitten parit viralliset.......

Agirotu 2011 co Tytti Käyhkö