Heinäkuu on mennyt tosi vauhdikkaasti; kesäloma oli ja meni, töitä on tehty päivisin ja useampi ilta on mennyt agilitykentällä :)

Heinäkuun puolivälissä Parikkalassa järjestettiin epäviralliset agikisat. Kokeilin siellä  Pipsan kanssa ensin möllirataa, koska halusin testata, miten uusi tapa tehdä alastulokontaktit toimii. Mölliradalla näet sai palkata koiraa kesken radan. No sehän toimi yllättävänkin hyvin. Ja rimat kestivät ylhäällä! Tulos oli -2.66 ilman virheitä, mutta Pii ei sijoittunut, koska oli jo kilpaillut virallisissa kisoissa.

Ykkösten radalla Porsche sitten lipesi käsistä heti eka aidan jälkeen - puh..... Pii teki aivan "omaa rataa" eli harjoitukset jatkukoon! Hermanni sen sijaan oli taas mitä mainioin agikoira; ei kontaktivirheitä ja muutenkin erittäin kuulolla. Tulos 0 , -8.00 sij 1./3.

Seurakaverini Mervi sai houkuteltua minut Mikkeliin kisaamaan Hermannin kanssa 24.7. Mukaan lähti Mervin "lainakoira" shelam Impi (H on isoeno Impille) sekä mittelit Iivi ja Wilma. Mervi kisasi ensin Impin kanssa yhden radan medikakkosissa, teki puhtaan radan ja Impi nousi kolmosiin .

Sitten olikin jo kolmosten radat. Anne Viitanen oli tehnyt mukavan haastavan radan. Yritin pitää pääni kylmänä ja muistuttelin itselleni, että H:n kanssa on tavoitteena vain pitää hauskaa! Ja hauskaahan siitä tuli  - tulos 0, aika -5.35 ja sijoitus 4./27. Hermanni edellinen agiradan nollatulos on heinäkuulta 2009! Hypärinollia meille on tullut aina silloin tällöin, mutta agiratanollat ovat aina kaatuneen kontaktiesteisiin - joko ne on kierretty ja kontaktilta on tullut virhe. Nyt onnistui niin A, puomi kuin keinukin! Upea tunne

Toisella agiradalla ohjaukseni hajosi kepeillä tehtyyn virheeseen. Sen jälkeen rytmitys oli kateissa ja oli ihme, että saimme edes tuloksen: 10 + yliaikaa 0.87. Sijoitus taisi olla 8./27. Mervi teki Iivin kanssa puhtaan radan ja oli neljäs. Eli reissusta oli tuloksena kolme 0-tulosta :)

27.7. Parikkalassa järjestettiin möllitoko. Ilmoitin Hermannin mölliluokkaan, jossa oli helpoitettu liikkeet. Tuloksena oli 109 p/120 ja sij. 3./7. Osaa tuo agikoira näköjään jotain tokopuolellakin :)

Pipsa kisasi epävirall. alo luokassa ja tässä tulos:

Luoksepäästävyys: 10

Paikallaan makaaminen: 7 ( olisi virallisissa ollut 0 koska meni vasta kolmannella käskyllä maahan. Teen jotain kummaa tuossa kisanomaisessa tilanteessa, koska muulloin P menee maahan heti)

Seuraaminen kytkettynä: 10

Seuraaminen taluttimetta: 7 ( annoin kuulema käskyjä myös käsillä ??)

Maahanmeno seuraamisen yhteydessä: 8 (seuraaminen hiipivää)

Luoksetulo: 10

Seisominen seuraamisen yhteydessä : 8

Estehyppy: 10

Kokonaisvaikutus: 9

Yhteensä 170/200. sijoitus 2. /6. . Tuosta tuloksesta olisi siis pitänyt oikeastaan vähentää ne paikallamakuun 21 pistettä. No tulokseen pitää olla tyytyväinen, koska tokoharjoittelu on ollut oikeasti tauossa kesäkuun alusta lähtien, vain tavallisia arkijuttuja on tehty päivittäin.

Agilityharkat ovat jatkuneet koko heinäkuun kummankin koiran kanssa. IKK:sta Immosen Paula kävi kouluttamassa meitä kerran  ja antoi hyviä vinkkejä Pipsan ohjaamiseen. Kokon Sari on viettänyt kesää täällä Imatralla ja Sarin kanssa on tullut harjoiteltua useammakin kerran. Sarilta olen saanut paljon neuvoja sekä Piin että Hermannin ohjaamiseen - treenaaminen on ollut kivaa!! Kiitos Sari . Treenien jälkeen olemme käyneet Saimaassa uimassa; vesi on lämmintä ja Pii osaa uida kivasti vieressä :)

(kuvat kesäkuun alussa 2011)