Päivät alkavat sujua jo tietyllä rutiinilla: aamulla varttia vaille kuusi herätys ja Pipsa kiireesti ulos pissalle. Sitten ruokaa koirille ja sitten molemmat koirat ulos pienelle aamulenkille läheiseen metsään. Osa matkasta kuljetaan hihnassa ja metsässä Pipsa ja Hermanni saavatkin sitten olla irti ja nauttia juoksemisesta :)

Pipsa on yllättävän hyvin tottunut olemaan sekä yksin että Hermannin kanssa kotona. Pieniä hampaita on kokeiltu korissa oleviin polttopuihin ja muutamaan jalkalistaan, mutta suuremmilta "vahingoilta" ollaan ainakin tähän mennessä vältytty. Ilmeisesti koirat nukkuvat osan päivää ja osa menee niiden keskinäiseen nahisteluun. Kaksoset tulevat koulusta kotiin ennen minua ja antavat Pipsalle ruoan ja käyttävät ulkona. Neljältä sitten tehdään taas lenkki kotimetsään. Illalla puuhaillaan sitten kotitöitä, ollaan pihalla sekä :

Tiistaina kävimme tutustumassa Tokoteamin kenttään ja katselemassa pentujen/aloittelijoiden koulutusta. Seurasimme touhua kentän laidalla muutaman lapsiperheen kanssa. Pipsa on varovainen uusien koirien suhteen, mutta pienet lapset ovat siitä ihania! ja Pipsa osaa käyttäytyä näiden pienten kanssa todella hienosti.
Kokeilin Hermannin kanssa, vieläkö meiltä onnistuu tottis. (kun tuo agility on vienyt kaiken ajan). Penturyhmän jälkeen nimittäin alkoi edistyneiden ryhmä ja menimme mukaan. Ja Hermanni yllätti - se oli tosi tarkkaavainen ja innostunut. Paikallaolo, aloluoksetulo menivät hyvin, seuraaminen ja liikkeestä pysähtyminen (seiso - istu - maahan) vaati lisäkäskyjä, mutta kaikenkaikkiaan positiivinen kokemus siihen nähden, miten vähän olemme tätä harjoitelleet tietoisesti.

Torstaina pääsinkin sitten treenaamaan Hermannin kanssa agilitya, Pipsa oli tietenkin myös mukana katselijana. Seuramme omat kisat ovat tulevana sunnuntaina ja starttaan kaksi rataa Hermannin kanssa. Sitten kisaaminen tältä vuodelta saakin olla ja odotan halliharjoituskauden alkamista. Tarkoitus on aloittaa Pipsan kanssa ohjausharjoittelu vähitellen talven mittaan. Putki tulee varmaan tutuksi ja kontaktiesteet maantasolla. Pujottelua katsotaan sitten ensi keväänä omalla pihalla, jos kaikki menee hyvin.

1902319.jpg1902321.jpg

Putki ei peloita yhtään.                                                             Ja tätä on jatkunut nyt pari viikkoa :)