Niinpä - agilityseurana järjestimme möllitokon perinteisen loppiaisagilitykisan tilalla!

Kiitos tästä kuuluu aktiiviselle seuramme jäsenelle Suonion Sarille ja hänen siskolleen Hakulisen Niinalle, joka toimi tuomarina. Sari on tuonut agilityseuraamme tokoryhmän, jossa opetetaan ja opetellaan erilaisia "temppuja",  tarkoituksena valmentaa uusia tulijoita agilityyn. Ja moni tokoryhmän koirakko onkin onnistuneesti jatkanut agilityn parissa alkeiskurssin jälkeen.

Kilpailuluokat kisassamme olivat : temppu, mölli ja alo.  - Niin mikä temppu ????

Temppukilpailussa sai esittää kolme itse valitsemaansa temppua koiran kanssa ( ) . Temppu piti kertoa etukäteen ja temput oli pisteytetty niin että ensimäisen kerroin oli 1, toisen 2 ja kolmannen 3. Lisäksi arvosteluun kuului luoksepäästävyys ja kokonaisvaikutelma.

Hermanni ei osaa mitään hienoja temppuja, mutta ilmoitin silti sen kisaan. Eka "temppumme" oli 'istu- maahan - istu- maahan- istu' niin että H oli sivulla perusasennossa - ja tämähän oli Hermannille helppo - agilityn "lämmittelyliike" . Saimme siitä 10 .

kuvat Sari Jaatinen

 Hermannin toinen "temppu" oli tanssiminen eli takajaloilla seisominen: Tästä saimme 9. Viimeisenä  "temppuna" otin sivulla olon eli tarkoitti sitä että kun otin askeleen taakse, oikealle, eteen ja vasemmalla niin H siirtyi aina sivulle perusasentoon ; myös meidän "lämmittely - kontaktiliike". Tästä saimme 10 . Yhteensä H sai 75 pist/80 - taisi olla jaettu 5. sija. Osallistujia temppuluokassa oli 19!

Hienoin temppu minun mielestäni oli karkeakarvaisen saksanseisojan Jörön ( 2 v) suoritus: kaikki neljä tassu yhtäaikaa ruokakipossa, johon tassut juuri ja juuri mahtuivat. Uskomaton tasapainon-kehonhallinta!

Sitten oli mölliluokka, ja koska H ei ole tokokoira, niin vielä sekin piti kokeilla. Tässä Hermannin rivi:

- luoksepäästävyys 10

- paikkamakuu (1 min) 8

kuva Sari Jaatinen

- seuraaminen taluttimessa 8

- liikkeestä seiso 7

- luoksetulo 10

- kokonaisvaikutelma 9

Yhteensä 87/100, sijoitus 4/11 - aikashyvin..-

kuva Sari Jaatinen

Mutta sitten......Pipsan kanssa odotukseni olivat isommat kuin tulos. Tokoharjoittelu  on jäänyt agilityharkkojen "jalkoihin" , mutta silti...

Pipsan möllialo:

-  luoksepäästävyys 10

- paikkamakuu 0   , miten ihmeessä meillä voi olla niin surkea onni näiden vieressä olevien koirien kanssa. Nyt riviin sattui tosi levoton bortsu, joka minuutin kuluttua nousi ylös ja tuli haistelemaan muita koiria. No sitähän P ei kestänyt vaan tuli luokseni. Saimme uusia liikkeen, mutta P oli levoton eikä kestänyt paikallaan.

- seuraaminen kytkettynä 9

-seuraaminen talutimetta 9,5

- liikkeestä maahan 0 - minä hölmö en käskyttänyt kuin kerran ja liike meni nollille

- luoksetulo 10

- liikkeestä seisominen 6 - ei kestänyt paikallaan

-hyppy 8 ( pysähtyy liian lähelle estettä)

- kokonaisvaikutelma 7,5

Yhteensä 131,5/200.   Masentavaa, mutta tiedänpä mitä pitää harjoitella.

Eli paikkamakuuseen kestoa ja sitten matkaa. Harjoittelut aloitettiin heti loppiaisiltana ruokaa odotettaessa. Tähän asti P on istunut paikalla niin kauan kunnes olen antanut sille luvan syödä. Nyt siis odotetaan makuulla - eli P maahan ensin ja sitten alan laittaa kuppia valmiiksi. Tämä tuntuu olevan P:lle ainakin näin aluksi vaikeaa - pyrkii nousemaan istumaan. Toinen harjoittelu on liikkeestä maahan - lisäharjoittelua eri paikoissa, eri tilanteissa - alkaen omassa eteisessä . Ja kolmas tuo hyppy - miten saan P:n pysähtymään kauemmas esteestä, muutenhan hyppy menee loistavasti - ratkaisu taitaa olla oma hyppyeste pihaan....

Niin ja totesin että P voisi olla hieman kevyempi agilityä ajatellen. 2,5 -vuotiaana ( 5.1.2011) Pipsa painaa 19,5 kg ja säkä n 53 cm. Joten onneksi neiti on myös kasvissyöjä - muut herkut jää kun aloitan pilkkomaan salaattitarpeita - eli tässä esimerkki "kevennetystä" palkkaamisesta :