....mutta oppia tuli ja rutkasti!

Ilmoitin nimittäin jossain mielenhäiriössä Pipsan IKK:n virallisiin tokokilpailuhin 26.9.2010 - minun ja Pipsa elämän ensimmäisiin. Tokoharkat olivat menneet hyvin, tosin namipalkkausta on vielä liikaa. Kuukauden ajan olimme treenanneet ohjatuissa harkoissa kaksi kertaa viikossa ja muuten lähes joka päivä tehtiin jotain pientä osiota. "Kenraalit" meni nyvin, mutta eikös joku vanha sanonta ole että huonosti menneet kenraaliharkat tietävät  hyvää lopputulosta....

Tuomarina IKK:n kisoissa oli Taru Torpström. Alokasluokassa oli vain neljä koiraa, kaksi oli jäänyt pois juoksujen takia. Pipsa oli kolmantena.

Luoksepäästävyys meni hyvin, tosi tuomari sanoi P:n olevan pidettyväinen, mutta 10 tuli.

Sitten paikallaan makaaminen. Viereemme sattui nuori cokkeri, joka ääntelehti koko ajan äänekkäästi. Tuomari kysyikin jo luoksepäästävyyden aikaan ohjaajalta asiaa, ja ohjaaja sanoi koiran painestuvan. P meni maahan normaalisti ja jätin koiran varmana että tämän on meidän "vahva" liike - mutta toisin kävi. Kun käännyin Pipsaa kohti, tajusin cokkerin vinkuvan koko ajan ja nousevan istumaan ja sitten se säntäsi vauhdilla ohjaajansa luo - ja Pipsa perässä minun luokse! Pettymysten pettymys! Meillä on ollut liian hyviä treenikavereita ja möllitokokisoja, koska en ollut osannut varautua tällaiseen. Tulos 0.

Yritin koota itseni niiden kahden koiran suoritusten aikana, jotka olivat meitä ennen, mutta en onnistunut - harmitti niin vietävästi! Ja kun sen lisäsi kisajännittämiseen , niin tulos oli sen mukainen  :(

Seuraaminen kytkettynä: 5 - P jätätti kuin vaistoten että jotain oli pielessä ( P kulkee muutenkin ehkä hieman liian takana, mutta nyt siis todella haluttomasti)

Seuraaminen taluttimetta: 0  - oltiin ihan "kuutamolla", voiko siitä enempää sanoa - ihme että tuomari antoi meidän jatkaa....

Maahanmeno seuraamisen yht: 0 - jäi seisomaan (kuulu "kuvioon" silloin kuin kaikki ei ole kunnossa, enkä käskenyt uudelleen)

Luoksetulo: 10 - uskomatonta, mutta joku juttu onnistuikin :)  

Seisominen seuraamisen yht.: 9

Estehyppy: 8   -P jäi kuulema liian lähelle estettä, asia johon en aiemmin tiennyt kiinnittää huomiota.

Kokonaisvaikutus: 7   Yhteensä: 91.

Itselleni oli yllätys, miten voimakkaasti ensimmäisen liikkeen epäonnistuminen minuun vaikutti.  Tiesin jännittäväni kisaa, mutta en ollut osannut ottaa huomioon että muutakin voi tulla suoritusten aikana.

Mutta....

jatkamme harjoituksia edelleen:

- paikkamakuuseen on saatava häiriöitä, jotta suoritus olisi varma , on yritettävä valmentautua siihen että vieressä oleva koira ei pysykkään paikallaan.

- seuraamiseen pitää edelleen panostaa, minun mieliala näyttää vaikuttavan tosi paljon

- jäävät liikkeet pitää saada varmoiksi.

Eli treeniä, treeniä kunhan tästä toivutaan.......