Ensin oli Wuoksen Agility Urheilijoiden järjestämät kaksi päiväiset agikilpailut Ruokolahdella 28. - 29.5.  Sen lisäksi, että osallistuin kisatalkoisiin perjantaista lähtien, kisasin Pipsan kanssa kolme rataa lauantaina. Sunnuntaina oli Hermannin vuoro, mutta seurakaverinin Mervi ohjasi kaikki H:n radat - itse hoidin sähköistä ajanottoa ja toimin ratahenkilönä.

Piin eka agilityrata oli aikamoinen;  vitosia tuli puomin alastulolta, kaksi rimaa tippui ja lisäksi kaksi kieltoa - toinen aidalta ja toinen renkaalta (meni ohi). Tulos: 25 + yliaikaa 3.94 = 28.94 sij 15./24.

P:n toinen agirata yllätti minut. Radan alku oli kaksi aitaa, rengas, aita ja sitten putkeen. Olin aivan varma, että P jää pyörimään ja odottamaan minua renkaan jälkeen. Mutta kun minä annoin lähtökäskyn ja seisoin 1. ja 2. aidan välissä, tajusin että Pipsa oli jo putkessa suoritettuaan aivan oikein kaikki edellä mainitut esteet. Olin tosi pahasti jäljessä keinulle mennessa ja keinulta kielto :(

Sen jälkeen "kartanlukija" oli pois kartalta ja lopulta P hyppäsi yhden aidan väärin päin eli Hyl. Tajusin  vasta nyt, että kontaktiesteiden alastulopysähdys kiihdyttää Piitä, eikä se sen jälkeen etene vaan komentaa minua.

Ja  viimeiseksi hypäri. Vauhtia oli ihan kiitettävästi, hätäily kai tiputti kaksi rimaa ja lisäksi minun liikeeni vuoksi P lopetti kepit kesken aivan lopussa. Mutta tulos 15, aika - 8,17 ( sisältäen keppien korjauksen), sij. 8. /17.

 

Hermanni kisasi siis sunnuntaina Mervin (mitteliohjaaja ) kanssa. Mervi ehti harjoitella H:n kanssa kaksi kertaa sekä kisata yhden hypäri Varkaudessa. Mutta Mervi osaa ohjata pientä koiraa. Oli tosi kiva katsella, miten taitava koira minulla on !

Eka agirata: kiellot puomilta ja keinulta, mutta alastulokontkati onnistuivat: tulos 10, aikavirhettä + 6.17, sij. 9./16

Sitten hypäri: kielto ja vitonen kepeiltä ja vielä yksi kielto jostain: tulos 15, aikavirhettä + 4.87, sij. 8./15

Ja viimeiseksi vielä agirata: vitonen puomin alastulolta: tulos 5, aika -2.64, sij 5./16.

Mervin ja Hermanni tulokset olivat upeita siihen nähden , että koira ja ohjaaja eivät juurikaan olleet yhdessä harjoitelleet.

 

Ja sitten tänään  - vuoden toinen ja samalla viimeinen toko- koe Piiperoisen kanssa!

Imatran Tokoteam järjesti iltakokeeen 14.6. Hossukan kentällä eli meidän kotikentällä. Kävin maanantai-iltana tekemässä kaikki liikkeet mahdollisimman vähäisellä palkkauksella, ja kaikki sujui tyydyttävästi.

Tuomari piti olla Tommi Varis, mutta olikin sitten Pauli Härkönen, Varis arvosteli avosta ylöspäin olevat luokat.

Piin rivi:

Luoksepäästävyys: 10

Paikallaan makaaminen:  0  - tarvittiin taas kahden käskyn lisäksi kädellä vahvistettu käsky :( Muuten P oli 2 min ok, nousi istumaan toisella käskyllä. 

Seuraaminen kytkettynä:  5½   - pää maassa, tuomari sanoi että P jäljesti......

Seuraaminen taluttimetta: 6  - ei käynyt pysähdyksissä perusasentoon, mutta seurasi paremmin kuin edellisessä kokeessa.

Maahanmeno liikkeestä: 6 - kaksoiskäsky, muuten melko hyvä ( tuomarin kommentti: "nythän se meni maahan" _ niinpä)

Luoksetulo: 0 !!!!!! - tästä ollaan aina saatu 10, mutta nyt Pii meni vauhdilla minun ohi suoraan kanttiinia kohti! No ruokaa P oli saanut viimeeksi aamulla. Pii tuli minun luokse käytyään kehän ulkopuolella. Liikkeen jälkeen Härkönen sanoi, että minun olisi pitänyt käskyttää uudelleen, kun P meni ohi.  - en tiennyt enkä ymmärtänyt tehdä niin, katsoin vaan P perään. Miksi tämä toko on niin vaikeaa ymmärtää.........?

Seisominen liikkestä: 9

Estehyppy: 8 (kaksi hyppykäskyä)

Kokonaisvaikutelma: 7

YHTEENSÄ : 98 - jos tuo luoksetulo olisi ollut "normaali" , niin............että otti päähän!!

Nyt jätän toko- kilpailemisen toistaiseksi ja yritän hioa noita liikkeitä kuntoon sekä tehdä myös välillä "kilpailun omaista" harkkaa eli palkka vasta muutaman liikkeen jälkeen (ainakin aluksi).  Ja tavaan ja yritän oppia Pipan kirjoittamasta artikkelista "Valmistautuminen toko-kokeeseen - kilpailuharjoittelu" sen olennaisen

Paikkamakuuliike a´la Pipsa

suuntana naapurin kissat....?

Herra Hermanni

Pii ja omat kepit - sekä minun lisäksi klein. Nanna.

Tara ja Pipsa - "serkukset"